e-mail: ukrsudo@nbi.com.ua
 
     Члени Асоціації
     Об`яви
     Інформація
     Контакти


+1
Начало / Інформація / Діяльність Асоціації / Лист членам Асоціації 29.05.2017 р.

Лист членам Асоціації 29.05.2017 р.

Членам Асоціації «Укрсудпром»
Запрошеним на Круглий стіл

Шановні колеги!
Направляю перші враження після проведених заходів 24 травня 2017 року на ССЗ «Нібулон» в м. Миколаєві, які пройшли на високому професійному та якісному рівні.
По-перше. На зборах Асоціації «Укрсудпром» з 30 членів прийняли участь 16, крім того 5 членів Президії Асоціції та 12 запрошених керівників підприємств, асоціацій, профспілок. Дякуємо всім, хто знайшов можливість прийняти участь у нашому зібранні.
Приємно відзначити, що під час зборів ГО «Асоціація українських мореплавців» виявила бажання стати членом «Укрсудпром».
Вперше за 20 років роботи Асоціації було узагальнено результати роботи підприємств-членів Асоціації за 2016 рік і складено та затверджено Рейтинг суднобудівних підприємств.
Викликала подив поведінка керівництва «Смарт Мерітайм Груп». Підприємство подало документи до вступу в Асоціацію, проте на збори ніхто не з’явився, вступні внески не сплачено, а член Президії Асоціації В.В. Федін ігнорує збори вже четвертий рік поспіль.
Рішення, прийняті на Загальних зборах, будуть направлені членам Асоціації в найближчий час у вигляді Протоколу.
По-друге. Члени Асоціації та запрошені на Круглий стіл були присутні на урочистому відкритті ХХІІІ Міжнародної виставки «Суднобудування-2017» та ХV спеціалізованої виставки «Водний транспорт» за участю керівників Миколаєва та Херсону, послів Бельгії, Швейцарії, представників ЄБРР, ЄІБ та інших європейських фінансових структур, працівників заводу інших гостей. Від Асоціації на відкритті виставки виступив Президент «Укрсудром» В.І. Лисицький.
Всі учасники мали можливість ознайомитися з експозицією виставки, на якій свої стенди представили понад 40 українських та іноземних компаній.
Також ми стали свідками урочистого введення в експлуатацію автоматичної лінії очищення і ґрунтування металопрокату та цеху металообробки з машинами плазмової і газової різки, спуску на воду буксира «Анатолій Ганькевич» проекту М12. Більш детально ці заходи висвітлені на сайті nibulon.com.
По-третє. Однією з головних подій цього заходу було проведення Круглого столу присвяченого вирішенню проблем розвитку суднобудування. Одночасно з темою `Створення сучасної системи регулювання морської індустрії, як одна з головних умов виходу з кризи` розглядалася тема перспективи розвитку суднобудівної верфі «Нібулон».
В обговоренні прийняли участь 18 учасників, зокрема: Голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко, мер Миколаєва Олександр Сенкевич, Генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» Олексій Вадатурський, Президент Асоціації «Укрсудпром» Віктор Лисицький, Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Люк Якобс, заступник Надзвичайного і Повноважного посла Швейцарії в Україні Крістоф Шпет, директора суднобудівних підприємств та інші представники морської індустрії.
Деякі висновки, які прозвучали під час обговорення:
- здійснювати державне управління в галузі водовикористання за «басейновим принципом управління»;
- зменшити канальний і портовий збори, інакше нічого не зміниться;
- всі законопроекти, які стосуються розвитку галузей морської індустрії повинні враховувати світовий досвід та думки експертів;
- підключити кращих світових фахівців до розробки законопроектів, які допоможуть Україні здійснити прорив у цій галузі;
- Євросоюз захищає свій економічний суверенітет у сфері каботажних перевезень, ми повинні робити теж саме;
- виробити програму дій для створення чесних і прозорих умов для розвитку річкових перевезень і суднобудування;
- підтримати пропозицію Олексія Савченко стосовно об’єднання зусиль та підготувати звернення до Верховної Ради України.
Це тільки десята частина пропозицій, які були висловлені доповідачами.
Протягом тижня очікуємо на ваші пропозиції стосовно форми та змісту Звернення (Резолюції).

З повагою

Виконавчий директор
Асоціації «Укрсудпром»
С.В. Лисенко