e-mail: ukrsudo@nbi.com.ua
 
     Члени Асоціації
     Об`яви
     Інформація
     Контакти


+1
Начало / Інформація / Діяльність Асоціації / Лист членам Асоціації 7.06.2019р.

Лист членам Асоціації 7.06.2019р.

Членам Асоціації «Укрсудпром»

Шановні колеги!

29 травня 2019 року на території суднобудівної верфі «Артіль» м. Миколаїв відбулися загальні збори Асоціації «Укрсудпром» (далі Асоціація).
У засіданні прийняли участь 17 представників членів Асоціації та 12 запрошених. Серед гостей директор департаменту Миколаївської міської Ради Шуліченко Т.В, представники Укроборонпрому, керівники підприємств, організацій, науковці, ЗМІ.
Обговорення проекту Закону України «Про державну підтримку суднобудування України шляхом впровадження спеціальних умов регулювання», який розробили члени асоціації, було основною темою зборів. Члени Асоціації підтримали цей проект. Президент Асоціації В. Лисицький у своєму виступі висловив надію, що новий склад Уряду та новий депутатський корпус зверне увагу на розвиток морської індустрії і суднобудування зокрема.
Відповідно Порядку денного було заслухано Звіт виконавчого директора Асоціації «Укрсудпром»: «Щодо господарської та організаційної діяльності Асоціації «Укрсудпром» у звітному періоді».
Другий рік поспіль Асоціація підвела підсумки роботи суднобудівних підприємств за 2018 рік, складено та затверджено Рейтинг кращих у суднобудуванні. Диплом за І місце було вручено колективу ССЗ «Нібулон» (Генеральний директор
О. Вадатурський, директор Д. Горбенко). ІІ місце дісталося колективу ПрАТ «Завод Кузня на Рибальскому» (Голова Правління В. Шандра). На ІІІ місці –ТОВ «Смарт Мерітайм Групп» (генеральний директор В. Федін). Більш детально з рейтингом (показниками діяльності) суднобудівних підприємств за 2018 рік можна ознайомитися на сайті sudostroy.com.
Свідоцтво члена Асоціації «Укрсудпром» отримали: суднобудівний завод «Океан» (в.о. генерального директора Бібік С.) та Музей суднобудування та флоту (завідувач Мітковська Т.). В кінці засідання, В.І. Лисицький нагородив членів Асоціації Почесними грамотами.
Під час відвідування суднобудівної верфі «Артіль» учасники зборів ознайомилися з новими зразками продукції верфі. Продовження урочистого засідання відбувалося на теплоході «Любовь Иванова».
Дякуємо всім, хто знайшов можливість прийняти участь у нашому зібранні.
Асоціація висловлює велику подяку колективу ТОВ «Артіль» та особисто її керівнику Дмитру Степановичу Іванову та його заступнику з суднобудування Дмитру Остаповичу Джулі за проведення заходів на високому рівні.
Рішення, прийняті на Загальних зборах додаються (Протокол №58-19 від 29.05.2019).
Наступного дня, 30 травня, більшість членів Асоціації прйняли участь у роботі Круглого столу, який проходив у приміщені Миколаївської облдержадміністрації під гаслом «Відродження суднобудування України». Ця назва була взята з розділу Морської доктрини України і питання, які розглядалися на Круглому столі теж з цієї Доктрини.
Так, одним з напрямків відродження суднобудування є прийняття нової редакції Закону України «Про спеціальну економічну зону «Миколаїв» та створення у Миколаївській області технопарку суднобудування. Всім учасникам були роздані Узагальнені рекомендації Інституту вільних економічних зон, щодо створення СЕЗ «Миколаїв» із запровадженням податкових та інших стимулів. Проте цей напрямок не знайшов особливої підтримки серед учасників. Керівництво міста не цікавить розвиток суднобудування, про це свідчить й те, що мер Миколаєва не відреагував на наше запрошення.
Учасники засідання підтримали проект Закону України «Про державну підтримку суднобудування України шляхом впровадження спеціальних умов регулювання» і після доопрацювання доручили направити його новому Уряду та народним депутатам нового скликання.
В ході засідання було заслухано три доповіді. В обговоренні прийняли участь 14 учасників. Основні проблемні питання висловлені учасниками: забезпечення підприємств замовленням; фінансування замовлень; відновлення виробничої бази, модернізація, нові технології; кадрові питання, не тільки їх підготовка, а й повернення в Україну; стимулювання розвитку суднобудування та інші.
Після отримання пропозицій та зауважень матеріалів, які розглядалися на засіданні, Асоціація підготує Резолюцію Круглого столу та направить її Президенту України.
Асоціація вдячна керівництву Миколаївської облдержадміністрації за створення умов для проведення Круглого столу та всім хто прийняв участь у цьому заході.

З повагою

Виконавчий директор
Асоціації «Укрсудпром» С.В. Лисенко